Järvenpää

potrettiVuonna 2015 muutamat järvenpääläiset kamppailulajien harrastajat päättivät kerätä kasaan porukan ja ruveta harrastamaan Haedong Kumdoa. Perimmäinen syy oli, että olisi komeaa, jos takanreunuksella tai pianon päällä olisi miekka. Vielä komeampaa olisi jos sillä miekalla osaisi tehdäkin jotain.

Seura kasvoi vuosien varrella, ja nykyään treenien soturimäärä asettuu yleensä kymmenen paremmalle puolelle. Harjoituksia pidetään Piiroisen tatamilla ja paikallisten koulujen liikuntasaleissa kolme kertaa viikossa. Kesäkaudella useimmat harjoitukset ovat ulkona. Voimassa olevat harjoitusajat ja -paikat sekä hinnasto on kerrottu seuran Facebook-sivulla. (www.facebook.com/haedongkumdojarvenpaa/ )

Seuran pääopettajana toimivat Tommi Vainikka (3 dan) sekä Tero Virolainen (2 dan),  ja seuran omien opettajien lisäksi myös Helsingin seuran ylemmät danit käyvät toisinaan ohjaamassa harjoituksia. Jäsenten sukupuolijakauma on melko tasainen ja ikäjakauma laaja. Nuorimmat järvenpääläiset harrastajat ovat 15-vuotiaita, ja vanhimmat yli viidenkymmenen. Osalla on pitkääkin aiempaa kokemusta taistelulajeista ja jotkut taas ovat keskittyneet entisessä elämässään muihin asioihin. Tästä huolimatta harjoituksissa on yleensä hyvä tunnelma kaikkien puhaltaessa yhteen hiileen, ja myös uudet harrastajat toivotetaan mielellään tervetulleiksi.

riehukuva

Seuran tavoittaa sähköpostitse osoitteesta hkd.jpaa@gmail.com, Facebookin kautta sivulta Haedong Kumdo Järvenpää ry ja Instagramista @jarvenpaanhaedongkumdo